top of page

Pravna obvestila & splošni pogoji uporabe spletnega mesta

Spletna prodaja - janmacarol.com 


S stranjo upravlja podjetje Reformabit d.o.o.; Krtina 144, 1233 Dob

Kontakt v primeru vprašanj: 

Če potrebujete splošne informacije ali pomoč o spletni ponudbi, uporabi spletne strani, spletnih naročilih, spletni dostavi ali vračilih blaga, se lahko obrnete na Jana in njegovo ekipo in sicer: 


Pon - pet: od 8:00 do 16:00

Telefon: +386 1 600 55 70 ali +386 1 600 55 77
 

E-pošta: info@citymagazine.si 

 

Cene

Cene, prikazane na spletnem naslovu janmacarol.com, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Spletne cene veljajo v trenutku oddaje naročila. 

 

Količine

Nakup izdelkov v spletni trgovini je možen v količinah, ki so dobavljive v skladu z aktualnimi zalogami. Ob izdelku se vselej nahaja podroben opis dobavljivosti. Reformabit d.o.o. si pridržuje pravico, da naročenega blaga v primeru prevelike količine naročenih izdelkov ne dobavi, oziroma stornira naročilo.

 

Dostava

Jan & njegova ekipa stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga. Dostava naročenega blaga se izvede roku, ki je naveden na spletni strani samega izdelka, pod statusom zaloge izdelka (na zalogi, pri dobavitelju, ostalo). V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpraviti v obljubljenem roku, vas vselej o novem predvidenem dobavnem roku obvestimo preko posredovanega elektronskega naslova.
 

Dostavo izvaja v sodelovanju s ponudniki distribucije GLS, UPS, DPD in Pošto Slovenije.

 

V času praznikov in med vikendi se rok dostave za čas dela prostih dni podaljša - primerno podaljša. V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije.

 

Stroški dostave variirajo glede na tip izdelka: 

4,99 € - za pakete do 5 kg in vrednost naročila do 99,98 €,

6,99 € - za pakete čez 5 kg in vrednost naročila do 399,98 €,


Osebni prevzem

Izdelke, kupljene v na spletnem mestu lahko osebno prevzamete na naslovu Krtina 144, 1233 Dob. Gotovinskega poslovanja ne omogočamo. Prevzeme izvajamo ob predhodnem dogovoru preko telefona ali elektronske pošte. 


Plačila

Možno je le plačilo s kreditno kartico, oziorma plačilnim inštrumenti spleta. Ali po predračunu in UPN obrazcu - kot sledi. 

 

Po predračunu ali UPN obrazcu

Po elektronski pošti info@citymagazine.si  ali telefonu (01) 01 600 55 70 nam vnaprej sporočite svojo željo po izdelavi predračuna.  Za naročila z zahtevki po predračunu, prejeta med delovniki med 9:00 in 16:00 uro, vam bomo še isti dan posredovali t.i. predračun ter podatke plačilo preko UPN obrazca. Ko boste potrdili vaše naročilo, vam bomo preko elektronske pošte posredovali predračun in izpolnjen UPN obrazec v .pdf obliki.

 

Odstop od pogodbe/vračilo blaga

Potrošnik ima pri nakupu na daljavo (spletni nakup) možnost, da v roku 14 dni od nakupa oziroma od prejema izdelka odstopi od pogodbe brez navedbe razloga in vrne izdelek. Potrošnik si lahko s spletne strani prenese elektronski obrazec za odstop od pogodbe, ali pošlje katerokoli nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe na spletni strani janmacarol.com. V tem primeru prodajalec nemudoma pošlje potrošniku po elektronski pošti potrdilo o prejemu takšnega odstopnega obrazca. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Priložena mora biti tudi kopija računa ali drugega ustreznega dokumenta.
(ni za prevod in lekturo)

Dokument za odstop od pogodbe - PRENESI TUKAJ 

 

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu pogodbe. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

 

Potrošnik nosi strošek vračila blaga. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja prodajalec.

 

V primeru odstopa od pogodbe, prodajalec potrošniku vrne kupnino v 14 dneh od prejema odstopne izjave potrošnika. Prodajalec vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Prodajalec ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je potrošnik izdelek poslal prodajalcu.

 

Kupce opozarjamo na sledeče stvari, ki je potrebno upoštevati, da postopek odstopa od pogodbe poteka brez zapletov. Ravnajte se po spodnjem seznamu: 

 

 • previdno odprite embalažo in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je izdelek ustrezen (prosimo vas, da nam ob vrnitvi artikla vrnete nepoškodovano originalno embalažo),

 • pri rokovanju z izdelkom lahko pride do poškodb in prask, predvsem izdelkov, ki imajo lakirane črne površine (monitorji, LCD televizorji ...),

 • v tiskalnike ne vstavljajte kartuš ali tonerjev dokler niste prepričani o ustreznosti izdelka za svojo uporabo,

 • nepazljivo odstranjevanje zaščitnih folij in materialov lahko povzroči poškodbe na izdel-ku (temne lakirane površine),

 • prenosniki, namizni in tablični računalniki, telefoni in elektronski bralniki naj ostanejo v prvotnem stanju. To pomeni, da aktivacija in registracija programske opreme ni opravljena,

 • ne odpirajte izdelkov, ki imajo varnostni pečat (nosilci zvoka in slike, programska oprema),

 • vidne sledi uporabe (prah, dlake, praske, madeži, umazanija) niso primerne za odstop od pogodbe, ker so higiensko oporečne,

 • vidne sledi montaže (uporabljena vodila, vgradne praske) so poškodbe, ki nastanejo pri vgradnji aparatov. Ne vgrajujte aparatov dokler niste prepričani, da ustrezajo vašim zahtevam.

 

Možnost odstopa od pogodbe oz. vračilo blaga ne velja v spodnjih primerih:

 • za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika oz. je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam,

 • za blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ker je neločljivo pomešano z drugimi predmeti,

 • za blago, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok trajanja, za zapečatene avdio ali videoposnetke in računalniške programe, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat,

 • prav tako odstop od pogodbe ni mogoč za brivnike, depilatorje, strižnike, zobne ščetke, oblikovalce brade, dodatke za britje, laserske odstranjevalce dlačic, strižnike nosnih/ušesnih dlačic, prirezovalnike dlačic na telesu, dodatke za nego zob, dodatke in nastavke za osebno nego in otroške pripomočke, ki niso original zapakirani oz. je bil odstranjen varnostni pečat ter nakazujejo uporabo izdelka.

 • Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

 • Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. 

 

Pred vračilom blaga, kupljenega v spletnem centru bigbang.si, nas lahko obvestite na info@citymagazine.si. Blago lahko vrnete na ta način:

 

 • kupljeno blago pošljete z računom in vso pripadajočo dokumentacijo na naslov naše spletne trgovine. 

 

Pogodba

Sklenjena pogodba med potrošnikom in prodajalcem se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja Reformabit d.o.o., Krtina 144, 1233 Dob. Potrošnik lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov info@citymagazine.si ali po telefonu 01 362 60 00.

 

Preklic naročila

Prejeta naročila preko janmacarol.com lahko potrošnik brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno s spletnega centra janmacarol.com. Obvestilo o preklicu naročila je možno izkljucno preko elektronske pošte info@citymagazine.si V elektronskem sporočilu navedite naslednje podatke:

 

 • V naslovu sporočila: Preklic naročila

 • V vsebini sporočila: a) ime in priimek potrošnika b) naslov potrošnika c) številka naročila

 

Garancija

Garancija velja na območju Republike Slovenije. Uvoznik jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili. Garancijski rok začne teči z dnem izročitve izdelka potrošniku. Če pooblaščeni servis vašega izdelka ne popravi v 45 dneh, bo uvoznik na vašo zahtevo izdelek zamenjal z novim. Za sprejem v reklamacijo se šteje dan, ko je izdelek sprejet v  pooblaščeni servis ali trgovino, kjer ste izdelek kupili.

Čas, v katerem vam uvoznik zagotavlja servis, vzdrževanje, nadomestne dele in priklopne aparate je vsaj 3 krat daljši od garancijskega roka. Prodajalec ni usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in tako tudi ne more odločati o zamenjavi izdelka brez mnenja pooblaščenega servisa v okvari.
 

Garancija ne velja v primerih:
 

 • da je v izdelek posegala nepooblaščena oseba,

 • če potrošnik ni ravnal po navodilih za uporabo izdelka,

 • da je izdelek mehansko poškodovan,

 • če je okvara nastala zaradi izlitja baterij,

 • če je okvaro povzročilo izredno nihanje omrežne napetosti ali višja sila.
   

Stvarne napake

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Stvarno napako lahko uveljavljate s tem obrazcom. 


Pritožbeni postopek

Družba Reformabit d.o.o.  spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Stranka lahko vloži pritožbo na več načinov, in sicer pisno, preko elektronske pošte - info@citymagazine.si  V roku 8 dni od prejema celotne dokumentacije, ki je potrebna za presojo vam bom  dali uradni odgovor. Sodelavci bodo v roku 15 delovnih dni poslal odločitev o ugovoru z ustreznimi pojasnili v pisni obliki na kontaktni naslov stranke.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Obveščanje o naročilih

Po dokončni potrditvi naročila potrošnika preko elektronske pošte obvestimo o prejemu naročila. Običajno naslovnik prejme elektronsko obvestilo v nekaj minutah, nič pa ni neobičajnega, če proces zaradi različnih nastavitev elektronskih poštnih odjemalcev traja nekoliko dlje.

 

Potrošnik prejme elektronsko obvestilo tudi takrat, ko blago odpremimo. Za tem je običajno potrebno dan ali dva, da izbrana dostavna služba blago tudi dostavi na prejemnikov naslov.
 

Varnost in zasebnost

Janmacarol.com zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kodirajo z do 256 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi nekdo prestregel vaše osebne in transakcijske podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino. Sistem upravlja v celoti ponudnik WIX in njegovi partnerji. 

 

Zbiranje osebnih podatkov

Obveščamo vas, da zbiramo (obdelujemo) vaše osebne podatke, ki smo jih pridobili:

 

 • ob registraciji za spletno nakupovanje (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, IP naslov),

 • ob spletnem nakupu (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, naslov za dostavo, telefonska številka, podatki o času in predmetu nakupa, IP naslov),

 • ob morebitnih pritožbah, reklamacijah, uveljavljanju garancije in drugih zahtevkih (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, podatki o času in vsebini ter o načinu reševanja teh zahtevkov, podatki o času in predmetu nakupa),

 • ob naročilu na e-novice (elektronski naslov),

 • in na podlagi morebitne vaše izrecne privolitve ter izključno za namene za katere ste podali privolitev,

 • ob naročilu na e-novice (elektronski naslov) in na podlagi morebitne vaše izrecne privolitve ter izključno za namene za katere ste podali privolitev.Varovanje osebnih podatkov

Obvezujemo se, da bodo od vas prejeti osebni podatki v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovalni s strani podjetja Reformabit d.o.o. . Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu z najvišjimi standardi varnosti in diskretnosti ter vedno v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in drugimi predpisi s tega področja (Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov idr.).

bottom of page